MSB açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail ile İran arasında yaşanan çatışmalar sonrasında ortaya çıkan füze ve drone tehdidine karşı KKTC’ye konuşlandırılan hava ve hava savunma unsurlarının, caydırıcılığı artırmak ve hava sahasının güvenliğini desteklemek amacı taşıdığı belirtildi.
Açıklamada, alınan ilave tedbirlerin muhtemel tehditlere karşı hızlı reaksiyon kabiliyetini güçlendirmeyi hedeflediği ve yalnızca KKTC’nin değil, Kıbrıs Adası’nın tamamının güvenliğine katkı sağlayacağı ifade edildi.
Türkiye’nin Kıbrıs’ta garantör ülke olduğuna dikkat çekilen açıklamada, garantör olmayan bazı ülkelerin Kıbrıs Adası ve Doğu Akdeniz’e askerî unsur sevk ettiği bir ortamda Türkiye’nin aldığı tedbirlerin meşru, yerinde ve dengeli bir güvenlik yaklaşımının gereği olduğu vurgulandı.
Bakanlık, Türkiye’nin bölgede gerilimi artıran değil, barış ve istikrarı koruyan bir anlayışla hareket ettiğini belirterek, Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerini hedef alan hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini ve Türkiye’nin garantörlük hak ve yetkilerini kullanmaktan çekinmeyeceğini kaydetti.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 burchaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.