Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılından bu yana engelli bireylerin aile ortamında desteklenmesi amacıyla sürdürüldüğünü belirtti.
Bakan Göktaş, bu hizmetle engelli vatandaşların aile bütünlüğü korunarak yaşadıkları ortamdan ayrılmadan bakılmalarının hedeflendiğini ifade etti.
2026 yılı Ocak-Temmuz döneminde hak sahibi başına aylık 13 bin 878 lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, şu anda 516 bin vatandaşın bu yardımdan yararlandığını bildirdi. Son ödemeyle birlikte 2026 yılı genelinde bugüne kadar sağlanan toplam destek tutarı ise 48,6 milyar liraya ulaştı.
Bakan Göktaş, Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı’nın 15 bin 775 liraya yükseldiğini belirterek, artışlı ödemelerin ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 burchaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.