Reklam
Tarih : 2026-05-07 10:50:52

Ersoy: Antik Havuz ve Güney Kapı Ziyaretçi Karşılama Merkezlerini tamamladık

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Pamukkale Hierapolis Ören Yeri’nde hayata geçirilen modern altyapı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tamamlanan projelerin teknik detaylarına değinen Ersoy, “Pamukkale travertenlerinin hemen yanı başında konumlanan, Antik Çağ’dan günümüze ulaşan önemli bir kültür ve inanç merkezi Hierapolis Ören Yeri’nde; alanın dokusuna uyumlu projeler kapsamında Antik Havuz ve Güney Kapı Ziyaretçi Karşılama Merkezlerini tamamladık” dedi.

Sürdürülebilir bir alan oluşturulduğunu belirten Ersoy, “Hafif çatı örtüsü, geçirgenlik ilkesi ve modüler kurgu esas alınarak planlanan bu yapılarla; antik kentin hava ve ışık sirkülasyonunu kesmeden, sürdürülebilir ve esnek bir kullanım alanı oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Hizmet kalitesindeki artışa dikkat çeken Bakan Ersoy, “Antik Havuz’da ziyaretçi ihtiyaçlarını tek merkezde toplayarak kullanım kalitesini artırırken Güney Kapı’da günümüzden antik döneme geçişi tanımlayan düzenli ve kapsamlı bir hizmet altyapısını hayata geçirdik. Tarihi mirasa saygılı, ölçülü ve geri planda kalan bir mimari yaklaşımla ziyaretçi deneyimini güçlendirmeye devam ediyoruz” sözlerini kaydetti.

Bakan Ersoy, “Bu sürecin hayata geçirilmesinde görev alan başta Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekiplerimiz olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 burchaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.