Ahlatcı Yatırım’ın günlük piyasa değerlendirmesine göre BIST 100 Endeksi, önceki günü yüzde 2,82 yükselişle 14.827 puandan tamamlamasının ardından haftanın son işlem gününe yüzde 0,78 düşüşle 14.710 seviyesinden başladı. Gün içinde 14.800 seviyesine doğru tepki denemeleri görülse de alımların kalıcı olmadığı ve endeksin 14.700 çevresinde dengelenmeye çalıştığı belirtildi.
Raporda, küresel tarafta ABD-İran hattındaki diplomasi sürecine ilişkin gelişmelerin piyasalarda belirleyici olduğu ifade edildi. ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in İranlı müzakerecilerle planlanan görüşmesinin iptal edilmesi ve İsviçre’deki görüşmelerin ertelenmesinin, anlaşma iyimserliğini sınırlayan ana unsur olduğu aktarıldı. Buna karşın Hürmüz Boğazı’nda tanker geçişlerinin yeniden başlaması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün risk iştahını desteklediği vurgulandı.
Yurt içinde ise bankacılık ve holding hisselerinde önceki günkü alımların ardından yeniden satış ağırlıklı bir görünüm oluştuğu, gün içi fiyatlamanın büyük ölçüde dış haber akışına bağlı şekillendiği belirtildi. Gün ortası BIST 100 işlem hacminin 110 milyar TL olduğu, en yüksek hacimli hisselerin EUPWR, THYAO ve AKBNK olduğu bildirildi. Endekse en fazla pozitif katkıyı DSTKF, TUPRS ve EUPWR sağlarken; ASELS, BIMAS ve ASTOR’un negatif etki yaptığı ifade edildi.
Teknik görünüme ilişkin değerlendirmede, endeksin 14.616 seviyesinin üzerinde kalmasının satışların kontrollü bir düzeltme niteliğinde olduğunu gösterdiği kaydedildi. Bu seviyenin kritik destek olarak izlenmeye devam ettiği, altına sarkılması halinde 14.420 seviyesinin gündeme gelebileceği belirtildi.
Yukarı yönlü hareketlerde 14.770 seviyesinin ilk direnç olduğu, bu seviyenin aşılması halinde 14.880 ve ardından 15.200 seviyelerinin hedeflenebileceği ifade edildi.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 burchaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.