Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2026-04-03 13:01:24

Babacan: Rakamlarınıza güveniyorsanız TÜİK için bağımsız bir dış denetim sistemi kurun

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, açıklanan Mart ayı enflasyon rakamları ve kurumlar arasındaki veri farklılıklarına ilişkin açıklama yaptı.

Farklı kurumların açıkladığı verileri kıyaslayan Babacan, "Mart için açıklanan enflasyon rakamları ortada. ENAG 4,10, İTO 2,97, WebTÜFE 2,48, TÜİK 1,94. Her zamanki gibi en düşük rakamı TÜİK açıklamış. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti; 2+2'nin 4 etmediği yerde, ekonomiye kimse güvenmez" dedi.

Halkın hissettiği enflasyon ile resmi veriler arasındaki farka değinen Babacan, "Halkımız çarşıda pazarda gerçek enflasyonu zaten görüyor, yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Hükümete somut bir öneride bulunan Babacan, "Hükümete çağrımdır: Rakamlarınıza güveniyorsanız, TÜİK için bağımsız bir 'dış denetim sistemi' kurun. İş dünyasından, akademisyenlerden itibarlı isimlerle bir heyet oluşturun” diye konuştu.

Babacan, açıklamasını “TÜİK’i incelesinler, gerçek neyse kamuoyuyla paylaşsınlar. Aksi halde, ağzınızla kuş tutsanız beceremeyeceksiniz” sözleriyle tamamladı. 

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 burchaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.