Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-05-25 18:09:08

Lenzing Buluşmaları’nın ilki Bursa’da gerçekleştirildi

Sürdürülebilir tekstil üreticisi Lenzing, sektörde farkındalığı artırmak ve sunduğu inovatif çözümleri yerel üreticilerle paylaşmak için başlattığı ‘Lenzing Buluşmaları’ serisine tekstil sektörünün Türkiye’deki kalbi olan Bursa’da başladı. Bursalı tekstilcilerden büyük ilgi gören buluşmalar tekstil üretimi yapan diğer şehirlerde de devam edecek.

Avrupa’nın en büyük sürdürülebilir tekstil üreticisi Lenzing, global alanda yaptığı inovatif çalışmaların yanı sıra yerel üreticilerin de yanında olmaya devam ediyor. Lenzing, bu amaçla sektörde sürdürülebilirlik alanında farkındalığı artırmayı amaçlayan ve tekstil üreticileriyle bir araya geldiği Lenzing Buluşmaları serisinin ilkini Bursa’da gerçekleştirdi.

Bursa Hilton Otel’de yapılan Lenzing Buluşmaları sektör temsilcilerinden büyük ilgi gördü. Toplantılarda tekstil sektörünün genel durumu hakkında değerlendirmelerin yanı sıra Lenzing’in sektörde yaptığı inovasyonlar ve fark yaratan hizmetler de sektör temsilcilerine anlatıldı. Toplantıda ‘Selülozik elyaf ve sürdürülebilirlik’, ‘Lenzing ile teknik çözümler’, ‘Pazarlama ve E-Branding sistemleri’ konu başlıklarıyla sektör değerlendirildi. Toplantılar sırasında Bursalı tekstilciler Lenzing’in ürünlerini inceleme ve inovasyonlarını deneyimleme fırsatı yakaladı.

“İnovatif çözümlerimizle yanınızda olacağız”

Lenzing Türkiye İş Geliştirme Bölüm Müdürü İlkşen Dedeoğlu Demiray, “Geldiğimiz noktada doğaya saygılı ve sürdürülebilir üretim tüketicilerin her zamankinden daha fazla ilgisini çekiyor. Biz botanik kökenli elyaflarımızla dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye pazarında da endüstrilerin sürdürülebilirlik talebine yanıt veriyoruz. Bu süreçte doğaya en çok zarar veren sektörlerden olan tekstil sektöründeki üreticilerin daha büyük sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle ‘Lenzing Buluşmaları’ serimizin ilkini tekstil sektörünün Türkiye’deki üssü konumundaki Bursa’dan başlatıyoruz. Tekstil sektöründe çevre duyarlılık konusunda farkındalığı artırmak amacıyla siz değerli paydaşlarımızı bu sorumluluğu beraber almaya davet ediyoruz. Biliyoruz ki tüketiciler artık sürdürülebilir dünyaya katkı sunmak için aldıkları ürünler kadar bu ürünlerin üreten şirketler ve üretim süreçleri hakkında da şeffaf ve adil olanı tercih ediyor. Buna paralel olarak hem yerli markalar hem de tedarik zinciri iş ortaklarımızda sürdürülebilirliğe olan talep de ivme kazandı. Karbon emisyonlarını azaltmak üzerine stratejiler kurulmaya başlandı. Biz de global alanda yaptığımız tüm inovasyonlar ve yatırımları yerelde de destekleyerek siz değerli üreticilerimizin bu konuda çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz. Bu farkındalık sayesinde Lenzing Türkiye olarak bizler de iş ortaklarımızın sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacağız” diye konuştu.

Lenzing E-Branding hizmeti ile dijital değer zinciri yönetimi

Lenzing E-Branding hizmetiyle ise sürdürülebilirlik alanında sunulan değer zinciri yönetiminin dijitalleşmesine öncülük ediyor. TENCEL ve LENZING ECOVERO markaları için kullanılabilir olan bu hizmet ile platformu kullananlar, Tasarım Onayı, Elyaf Karışımı Hızlı Kontrol Aracı, Oryantasyon Aracı, E-Branding Master Class Eğitimi ve E-Branding Yardım Masası gibi yeni özelliklerle süreçlerini Türkçe dil seçeneği ile daha hızlı, kolay ve etkin bir şekilde yönetebiliyor.

85 yıllık geçmişe sahip Avusturya merkezli Lenzing, küresel alanda yaptığı yatırımlar ve inovasyonların yanı sıra Türkiye’de de yerel anlamda tekstil sektöründeki üreticilerin inovatif çözüm ortağı olarak Lenzing Buluşmaları’nı sektörün kalbinin attığı diğer şehirlerde de devam ettirmeyi hedefliyor.

TENCEL hakkında

TENCEL, özel üretim elyaf tedarikine yönelik olarak faaliyet gösteren, Lenzing Group’un amiral gemisi markasıdır. TENCEL markası, 1992 yılından bu yana yenilikler ve çevreye duyarlı üretim süreçleri aracılığıyla sektörde ilklere imza atarak, giyim ve ev tekstili segmentlerine yönelik elyaf çözümlerinin gelişimine yön veriyor. TENCEL™ kapsamındaki ürün markaları arasında TENCEL Active, TENCEL Denim, TENCEL Home, TENCEL Intimate, TENCEL Luxe ve TENCEL for Footwear yer alıyor. Botanik kökenli ve biyolojik olarak parçalanabilir TENCEL™ marka modal ve lyocell elyaflar aynı zamanda pürüzsüz doku, uzun süreli yumuşaklık, renk canlılığı ve renk tutma özellikleriyle cilde naziktir. TENCEL Lyocell elyafları çok yönlü kullanıma uygun olup, kumaşların estetiğinin ve işlevselliğinin geliştirilmesine yönelik olarak çok çeşitli tekstil elyaflarıyla birleştirilebilir. TENCEL Lyocell elyafları, nem yönetimi sayesinde nemi verimli bir şekilde absorbe edebilmektedir. Sınırsız tasarım olanağı sunan TENCEL Modal elyaflar, diğer elyaflarla karıştırılabilir ve geleneksel makinelerde işlenebilir. Bu sayede kumaşların rahatlığı ve konforu önemli ölçüde artırılabilmektedir.

Lenzing Grubu hakkında

Lenzing Grubu yenilenebilir ağaç ham maddesinden çevreye duyarlı özel elyaflar üretmektedir. İnovasyon lideri olarak global tekstil ve nonwoven üreticilerinin iş ortağı olan Lenzing, çok sayıda yeni teknolojik gelişimin öncülüğünü yapmaktadır.

Lenzing Grubunun yüksek kaliteli elyafları, şık kadın giyimden farklı denimlere ve yüksek performans spor giyime kadar çok çeşitli tekstil uygulamalarına temel teşkil etmektedir. İstikrarlı yüksek kalitesi, doğada çözünürlüğü ve gübreleşebilir olma özelliği ile Lenzing elyafları hijyen ve tarım ürünlerinde kullanıma da çok elverişlidir.

Lenzing Grubunun iş modeli geleneksel bir elyaf üreticisinin çok ötesindedir. Müşteri ve iş ortakları ile birlikte Lenzing, değer zinciri boyunca yenilikçi ürünler geliştirerek tüketicilere katma değer yaratmaktadır. Her türlü ham maddenin verimli bir şekilde kullanılmasını ve işlenmesini hedefleyen Lenzing, tekstil sektörünün kapalı döngü bir ekonomiye yönlenmesine yardımcı olacak çözümler sunmaktadır. Küresel ısınmanın hızını azaltmak ve Paris İklim Anlaşması ile AB Komisyonu'nun “Yeşil Anlaşma” hedeflerine ulaşmak için Lenzing'in net bir vizyonu var: sıfır karbonlu bir geleceği gerçeğe dönüştürmek.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 burchaber.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.